scrollscroll

După o carieră de mai bine de 30 de ani, chiar de ziua lui, pe 23 august, Paul Surugiu – FUEGO, se lansează în lumea autorilor români, la editura Bookzone, cu o autobiografie sensibilă și extrem de sinceră: „Confesiuni. Cu sufletul pe scena vieții”.

Fuego, cel care moderează, duminică de duminică, de patru ani, la TVR 2, emisiunea ”Drag de România mea!”, un artist care a cucerit inimile a sute de mii de români cu melodiile sale încărcate cu energie și mesaje calde, și-a dorit ca de ziua lui, pe data de 23 august, să lanseze o carte, dar nu pentru a obține o altă titulatură artistică, recunoscând că nu este scriitor, ci pentru a le oferi oamenilor care l-au susținut și apreciat de-a lungul carierei, un dar de preț: povestea nespusă a vieții lui.

„Confesiuni. Cu sufletul pe scena vieții” nu este o simplă carte, ci o autobiografie plină de emoție și scrisă cu vulnerabilitate, Fuego arătându-se așa cum nu a mai fost văzut vreodată. Deși cântecele sale îi reflectă spiritul luminos, această carte este bucățică ruptă din sufletului lui, cititorul simțindu-i trăirile vii, amintirile, dorurile, lacrimile și zâmbetele în fiecare cuvânt scris pe foaie.

Cartea cuprinde, de asemenea, poveștile artistului alături de oameni excepționali, care i-au marcat existența și cariera, printre care se numără: Grigore Vieru, Nicolae Dabija, Mirabela Dauer, Eugen Doga, Tamara Buciuceanu, Draga Olteanu Matei, Stela Popescu, Sofia Vicoveanca, Irina Loghin, Ion Dichiseanu, Adrian Artene, Elena Moșuc, Paula Seling, Angela Similea și mulți alții. O carte dedicată celor care vor să cunoască omul din spatele luminii reflectoarelor, cât și celor care speră la o lume mai bună. De asemenea, cartea include un cd cadou extraordinar, care poartă același titlu și care cuprinde piese lansate de Fuego pe toată perioada pandemiei, în ultimii doi ani, melodii excepționale, cu mare priză la public, care au reușit să ajungă deja șlagăre, unele dintre ele, altele descriind perfect personalitatea artistică a autorului. Veți avea ocazia să cițiți despre artiști pe care-i iubiți sau să descoperiți un alt Paul Surugiu, diferit de cel pe care toată lumea consideră că-l cunoaște.

Prefața volumului este scrisă de Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, care îl descrie: „Fuego, deja de câteva decenii încoace, răspândește în jur lumină de adevăr și de dreptate, dar mai ales de bunătate și de iubire. Mesajul său este autentic și este receptat așa de masiv fiindcă este sincer. Preaplinul sufletului său este același cu mesajul operei sale, cântate sau vorbite sau exprimate în alte forme artistice. Iar publicul ales căruia i se adresează simte asta, simte autenticitatea și sinceritatea, simte potriveala de care vorbeam, simte inima vibrând și mintea gândind frumos și curat. Prin toate acestea, marele artist încetează să fie un rapsod local, proiectându-se înspre lume, înspre universalitate.

„Confesiuni. Cu sufletul pe scena vieții” – cartea care va apropia cititorul de omul care a muncit mult pentru a-și transforma talentul într-o carieră de succes și, de asemenea, îi va oferi lecții valoroase de viață, desprinse din gândurile speciale și pline de adevăr pe care artistul le expune cu generozitate.

”Volumul acesta nu este altceva decât o bucată întreagă, sinceră și necosmetizată a vieții mele, a gândurilor mele, a oamenilor care mi-au pășit pragul sentimentelor, a unor mirări. N-aș putea cuprinde tot și sunt sigur că nu mă opresc aici și că voi continua să scriu. Nu vorbesc foarte des despre sufletul meu. E un fel de mister care-mi aparține doar mie și pe care rar vreau să-l împărtășesc. Totuși, pentru voi, cei care mă iubiți și care vedeți în mine, după munca mea din anii aceștia, cu seriozitate și determinare, un om valoros, o fac fără menajamente. Eu nu sunt scriitor. Nu mă cred un star anume. Nu consider că oamenii trebuie să-mi urmeze pașii și vorbele ca literă de lege. În schimb consider că e de datoria mea, ca artist, să vin cu mesaje, cu opinii pertinente și cu o fațetă a personalității mele. Sper să vă placă și să mă descoperiți pe deplin, așa cum sunt!” mărturisește Paul Surugiu Fuego

Cartea „Confesiuni. Cu sufletul pe scena vieții” se lansează la editura Bookzone și poate fi comandată de pe https://bookzone.ro/landings/fuego-confesiuni-cu-sufletul-pe-scena-vietii/