scrollscroll

Paul Surugiu, cunoscut publicului larg drept Fuego, este artistul care umple sălile. Asta e deja o certitudine. Și o face fără să aibă în spate vreun trust mare de presă sau vreo industrie care să-l difuzeze în heavy rotation. Cu o imagine curată, interpretul romantic este pe val și aduce la evenimentele sale mai mulți oameni decât ar aduce cinci artiști din topurile muzicale de la ora actuală.

Luni seara, artistul a concertat pe scena Teatrului Național din București, cu două spectacole, de la 17.30 și de la 20.00, la finalul unui maraton prin țară, de 20 de orașe, în fața a mii de fani fideli.

Nu mică le-a fost surprinderea tuturor când au văzut ce producție impresionantă le-a pregătit Fuego, care a declarat încă de la început că spectacolul „LASATI-MI MUZICA” este o pledoarie pentru muzica de calitate, un strigăt al muzicii ușoare românești, un omagiu adus valorii și un motiv în plus pentru a vedea prin ce stări ne poate trece muzica. De fapt, acesta a fost și scopul lui, să ducă publicul prin mai multe stări, alături de invitații săi speciali, Lidia Buble, Stela Enache, Adriana Trandafir și Jolt Kerestely.

Reporterii WOWbiz.ro au realizat, după concerte, un interviu exclusiv cu Paul Surugiu-Fuego, în care artistul a dezvăluit câteva detalii despre super-producția sa, a vorbit despre stările lui de dinaintea concertului, despre costumele spectaculoase, gândite de la A la Z, dar și despre felul în care conștientizează succesul, care nu i s-a urcat deloc la cap, ba dimpotrivă, îl face mai modest!

WOWbiz.ro: Spune-ne Paul, cum e să cânți după 20 de spectacole zi de zi? Care a fost cea mai mare provocare pentru tine la Teatrul Național? Ai avut emoții?

Fuego: Am avut emoții cât casa. Sunt obișnuit cu scena și mă pot relaxa, dar de data asta am fost încordat pentru că aveam două spectacole, pentru că presiunea a fost mare și pentru că veneam după 20 de orașe în care mi-am forțat vocea la maxim. Dimineață nu puteam scoate un sunet. Am trecut cumva de la agonie la extaz, am făcut un tratament rapid, am luat mai multe medicamente și am făcut injecții și ulterior am început să-mi revin.
Nu e deloc simplu să fii fresh în fața a 2000 de oameni, timp de cinci ore, să râzi, să simți, să plângi, să vrei să dai totul. Nu fac mare caz din asta, pentru că îmi place și pentru că un artist asta face, dar a fost o provocare să fac față, mai ales că nu dormeam de aproape 50 de ore, fiind prezent la sală încă de la ora 8.00 dimineața, după ce cu o seară înainte cântasem la Craiova.

WOWbiz.ro: Ce a implicat super producția ta? Cum îți alegi ținutele? Povestește-ne despre conceptul tău!

Fuego: Toate hainele mele, de câțiva ani de zile, sunt unicat. Doamna Doina Levintza mi-a creat, întotdeauna, haine de colecție, pentru că vedeți voi, e foarte important cum te prezinți. Eu nu fac tumbe, nu sar în cap, nu dansez pe scenă și-atunci compesez cu apariții strălucitoare, cu vestimentații care transmit și ele la rândul lor, o poveste. În turneul acesta, Elena Stoica s-a întrecut pe sine și împreună cu echipa ei minunată mi-a creat câteva ținute minunate, pe care le-am pus în poveste în diverse concepte. Am avut accesorii și pantofi de la anumite branduri, pe care am încercat să-i duc în aceeași zonă, fiecare bloc muzical transmițând separat o poveste. Țin mult la etichetă și nu vreau deloc să fac rabat de la calitate, nici în privința repertoriului și nici a hainelor.

WOWbiz.ro: Câte ținute ai avut în total?

Fuego: Am avut vreo opt ținute – un costum de catifea cu aplicații baroque, un alt sacou cu inserții aurii din zona hainelor princiare, un mantou cu inserții populare, autentice, un sacou cu aplicații de flori de măr, asemănătoare decorului, care a reprezentat și el la rândul sau o imensă creangă de măr, semn că am adus prin muzică primăvara.

Am vrut simplitate pe scenă, lumină și culoare, de la haine la decor, până la lumini și repertoriu. Am vrut să trec oamenii prin mai multe stări, celebrând poeți remarcabili – Vieru și Păunescu, compozitori de aur – Florin Bogardo și Jolt Kerestely, având super invitați precum Stela Enache, Lidia Buble, alături de care am cântat “Casa parinteasca”, Jolt Kerestely, care e mai tânăr ca niciodată și care a cântat că nimeni altul la pian la cei 83 de ani ai săi, sau Adriana Trandafir, care ne-a făcut pe toți să plângem cu interpretarea sa, în omagiul adus împreună cu mine marelui Grigore Vieru, alături de care, acum 10 ani, tot la Teatrul Național, cântam despre limba română. Au fost emoții, lacrimi, râsete, nostalgie, uimire, bucurie, toate timp de două ore și jumătate!

WOWbiz.ro: Care crezi că este secretul succesului tău?

Fuego: Sinceritatea. Fără doar și poate, sunt un artist care transmite ce simte, fără artificii, iar publicul vede și percepe asta. Pentru mine e foarte important să fiu acolo, lângă oameni, să-i fac să înțeleagă ce zic, ce simt, ce cânt, iar asta nu are cum să nu rămână nerăsplătit. Nu cu succes neapărat, ci cu o popularitate care mă face responsabil și care mă provoacă pe zi ce trece să fiu mai bun. Există oameni care mă plac și alții care nu. Fiecare cu alegerea lui, dar eu cred că undeva, muzica mea, va rămâne pentru cei nostalgici, pentru cei care iubesc melodia, versurile sincere și calitatea.

WOWbiz.ro: Ai fițe de vedetă?
Că să răspund concret la întrebare, n-am niciun fel de fiță. Dimpotrivă, nu mă dau în vânt după celebritatea asta! Da, îmi place să fiu pe scena și aplaudat, dar pe stradă aș vrea să fiu un om simplu, ca oricare, să merg la piață fără să mă cunoască toată lumea. Așadar, eu cred că în cazul meu nu e vorba de succes neapărat, ci de o continuitate, o muncă asiduă și bucurie în a face ce-mi place, iar publicul simte și vine să mă vadă!