scrollscroll

Se spune că atunci când faci ceea ce faci cu pasiune și dăruire, toate îți merg strună. Se pare că vorba aceasta i se potrivește lui Paul Surugiu-Fuego. Luni, artistul a realizat o super-expoziție de pictură la Iași. Aceasta a purtat denumirea „DE VORBĂ CU CERUL” și a avut loc în Palatul Culturii, în minunata Sală a Voievozilor, artistul aducând la Iași 30 de opere noi, spectaculoase.

Într-o minunată limuzină de epocă, Paul Surugiu, la braț cu Sofia Vicoveanca, soprana Ana Maria Donose și producătorul emisiunii sale, Valentina Herța, și-a făcut apariția la minunatul eveniment. Sala Voievozilor a devenit neîncăpătoare, aproape 300 de persoane participând la eveniment. În cadrul evenimentului au fost sprijiniți trei tineri extrem de talentați – Lupu Giulan, un copil de 10 ani, ce cântă la saxofon, Ștefania Turcu, în vârstă de 12 ani, elevă cu zeci de premii internaționale la activ și Ștefania Iacob, o tânără interpretă de folk, ce cântă și la chitară, având două albume discografice.

Cinci mari personalități au devenit membri de onoare ai proiectului ART BY FUEGO, pentru activitatea lor, pentru puterea de a schimba și impresiona lumea, pentru demnitate și onoare – interpreta de muzică populară, simbolul autenticității, SOFIA VICOVEANCA, jurnalistul și omul de televiziune IRINA PĂCURARIU, actrița MIHAELA ARSENESCU WERNER, soprana ANA MARIA DONOSE și profesorul DANIEL CONDURACHE . Emoționant a fost momentul în care STELA ENACHE și-a făcut apariția din sală, inopinant, spre surprinderea tuturor, interpretând o compoziție a regretatului compozitor Florin Bogardo, care a fost și el omagiat printr-un duet de zile mari între Paul și ea!

Emoționante au fost și interpretările Anei Maria Donose, care a cântat celebra piesă MUZICA, MUZICA, compoziția a celui ce i-a lansat atât pe Fuego, cât și pe Stela Enache, George Grigoriu, dar și a Sofiei Vicoveanca, care a recitat patru poeme sensibile compuse de dumneai, povestind, cu tâlc și înțelepciune, demonstrând că veșnicia spiritului său artistic este incontestabilă. De asemenea, diplome de excelență pentru implicarea în proiectul ART BY FUEGO-ARTĂ PENTRU SUFLET au primit doamnele Elena Stoica, manager-general al societății TRICOTTON JUNIOR PANCIU, Lăcrămioara Stratulat, managerul Complexului Național MOLDOVA-IAȘI și Gabriela Grădinariu, președinta fundației VIITOR DE 7 STELE, precum și echipa TVR IAȘI, reprezentată de realizatorul și producătorul HORIA GUMENI!

„De vorbă cu cerul” a fost descrierea boemă a unei expoziții-eveniment, în care personajele principale au fost florileși casele. Fără ambiții și orgolii inutile, picturile lui Paul transmit seninătate, o lume a optimismului și reușesc, în câteva nuanțe, alături de un titlu inspirat, să pună pe pânză un noian de vise, de inspirații și lumini, care transmit pozitivitate și frumusețe simbolică.

Colecția ce a fost prezentată la Iași este nouă, realizată vara aceasta, și simbolizează strigătul tăcut al frumuseții, într-un melanj de simboluri și lumini, care trimit către eternitate și către felul în care aceasta alege să se prezinte lumii, prin dragoste. Până în prezent, în doi ani, Paul Surugiu a realizat 10 vernisaje peste tot prin țară, ajutând mai bine de 130 de artiști!